InnoWork

  Subsidieadvies - Projectmanagement

 

gallery/schermafbeelding 2017-04-11 om 11.24.05

Subsidie

https://farm9.staticflickr.com/8010/29122216391_94735f6b1a_o
https://farm6.staticflickr.com/5511/30712244322_d1bd6d4e6e_h

Voor wie is subsidie?

Belangrijke subsidie spelregels

"Subsidie moet altijd vooraf aangevraagd worden"

"Subsidie is niet stapelbaar, maar niet alle regelingen zijn subsidieregelingen"

Er bestaan een aantal belangrijke subsidie spelregels waar een ondernemer zich aan moet houden bij het aanvragen van subsidie.

 

Subsidie moet altijd vooraf aangevraagd worden! De ondernemers mag dus nog niet begonnen zijn met het uitvoeren van de projectactiviteiten. Vaak mag de ondernemer al wel, voor eigen rekening en riscio starten na indiening van de subsidie aanvraag.

 

Subsidie aanvragen worden alleen in behandeling genomen als deze binnen de openstellingsperiode van de specifieke regeling compleet en volledig zijn ingediend.

 

De financiële gegevens en administratie van de ondernemer moeten in orde zijn. De overheid verstrekt geen subsidie aan ondernemingen die er financieel slecht voor staan.

 

 

 

Subsidie is interessant voor alle ondernemingen en instellingen. Of een ondernemer, instellingen of project in aanmerking komt voor subsidie hangt af van specifieke voorwaarden. Elke stimuleringsregeling van de overheid heeft zijn eigen voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Een onderneming of instelling komt vaak in aanmerking voor subsidie als de activiteiten gericht zijn op:

 

  • Ontwikkeling van een technisch nieuw product, productieproces of onderdelen daarvan
  • Energiebesparing en/of milieuvriendelijke toepassingen
  • Sociale innovatie; inclusief het creëren van nieuwe arbeidsplaatsen
  • Maatschappelijke doelen; kunst & cultuur, gezondheidsbevordering etc.

Zowel de lokale, regionale als landelijke overheid willen ook starters en groeiende ondernemers stimuleren met behulp van subsidie. Er zijn veel verschillende soorten subsidie. Zo zijn er subsidieregelingen op het gebied van technische-, IT- en sociale innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), energiebesparing, samenwerkingsprojecten en maatschappelijke projecten.